Wrap med julskinka

Du behöver 400 g rödkål 1 st gul lök 1 msk rapsolja 2 st fikon färska 2 msk balsamvinäger 1 msk råsocker salt och peppar...

Du behöver

  • 400 g rödkål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st fikon färska
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk råsocker
  • salt och peppar
  • 20 g rucola
  • 300 g julskinka
  • 4 st tortillabröd

Senapssås:

1 dl crème fraîche
2 msk senap grovkornig

Gör så här

1
Hyvla rödkålen med osthyvel. Skala och hacka löken grovt. Fräs kål och lök i stekpanna med olja utan att det får färg.

2
Skär fikonen i bitar och blanda med kålen. Tillsätt balsamvinäger och socker och fräs ett par minuter tills allt är mjukt. Salta och peppra.

3
Fyll tortillabröden med rucola, fräst kål och strimlad julskinka.

4
Senapssås: Blanda crème fraiche med senap. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick i varje wrap och servera resten bredvid.

Scroll to Top