Du behöver
- 400 g rödkål
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 2 st fikon färska
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk råsocker
- salt och peppar
- 20 g rucola
- 300 g julskinka
- 4 st tortillabröd
Senapssås:
1 dl crème fraîche
2 msk senap grovkornig
Gör så här
1
Hyvla rödkålen med osthyvel. Skala och hacka löken grovt. Fräs kål och lök i stekpanna med olja utan att det får färg.
2
Skär fikonen i bitar och blanda med kålen. Tillsätt balsamvinäger och socker och fräs ett par minuter tills allt är mjukt. Salta och peppra.
3
Fyll tortillabröden med rucola, fräst kål och strimlad julskinka.
4
Senapssås: Blanda crème fraiche med senap. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick i varje wrap och servera resten bredvid.