Du behöver
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 200 g lövbiff
- rapsolja +1 msk
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk currypasta röd
- 1 msk ingefära riven
- 0.5 st lime pressad saft eller 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk strösocker
- fisksås eller soja
- 1 st banan
- 0.5 dl kokosmjöl
- 1 tsk rapsolja
Servera med:
råris
Gör så här
1
Skala och skär moroten i tunna stavar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla paprikan. Strimla lövbiffen
2
Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stekpanna och stek lövbiffen ett par minuter. Lägg upp köttet på en tallrik och torka av woken.
3
Häll i 1 msk olja och stek grönsakerna, 2–3 minuter. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, ingefära, limesaft och socker och koka upp. Lägg i köttet. Koka upp och smaka av med fisksås eller soja.
4
Skiva bananen och vänd skivorna i kokosmjöl. Stek bananskivorna hastigt i en stekpanna med olja. Servera med kokt råris.