Wok med kalkon

Du behöver Marinad: 0.5 dl pressad apelsinsaft 0.5 dl soja 1 st vitlöksklyfta 2 tsk rapsolja 1 tsk malen ingefära 200 g kalkonbröst strimlat Wok:...

Du behöver

Marinad:

0.5 dl pressad apelsinsaft
0.5 dl soja
1 st vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
1 tsk malen ingefära
200 g kalkonbröst strimlat

Wok:

1 skiva vitkål 150 g
1 st purjolök
1 st morot
4 st babymajs
50 g sockerärter

Servera med:

fullkornsris eller nudlar, ev fullkornsbröd

Gör så här

1
Marinad: Blanda samman marinaden. Lägg i köttet och marinera i kyl i 20–30 minuter.

2
Wok: Strimla vitkål, purjolök och morot. Skär majsen i bitar. Bryn köttet i het wokpanna eller stekjärn. Tillsätt marinaden och stek i ett par minuter.

3
Tillsätt grönsakerna och stek i 5–10 minuter. Servera med fullkornsris eller nudlar och ev fullkornsbröd.


Kommentar:
Fläskkött eller kyckling kan ersätta kalkonen i woken. Vitkålen kan bytas ut mot spetskål eller savojkål och majsen kan ersättas med majskorn.

Scroll to Top