Wienerschnitzel med klassiska tillbehör

De så kallade klassiska tillbehören till Wienerschnitzeln är faktiskt på svenskt vis, för i Österrike serveras den med en citronklyfta, kanske lite friterad persilja, ibland lite ärter och ingen ansjovis.

Du behöver

  • 4 skiva kalvinnanlår
  • 3 msk smör 2+1 msk rapsolja

Panering:

1.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
2 st ägg
2 msk vatten
3 dl ströbröd

Garnera med:

4 st citronskivor
2 st ansjovisfiléer
2 msk kapris

Servera med:

kokt potatis
grönsallad
tomater
gröna ärter kokta, som blandas med 2 smörfrästa skivade schalottenlökar

Gör så här

1
Panering: Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och vatten i en djup tallrik. Lägg ströbrödet på en annan tallrik.

2
Lägg ut köttet mellan två ark plastfolie och banka ut dem med knuten näve eller med botten av kastrull.

3
Vänd först köttet i mjöl, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet. Skaka av överflödigt ströbröd och lägg köttet på smörpapper. Låt torka på ytan, 2 min.

4
Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek schnitzlarna gyllenbruna, 2–3 min per sida. Garnera med en citronskiva, delad rullad ansjovisfilé som fylls med kapris. Servera med kokt potatis, grönsallad, tomatklyftor samt kokta gröna ärter som blandats med smörfräst schalottenlök.

Scroll to Top