Vitkålssoppa med rotfrukter

Du behöver 1 st vitkål efter tycke och smak 1 st purjolök 1 st persiljerot 1 st morot 50 g bacontärningar 1 msk rapsolja 8...

Du behöver

  • 1 st vitkål efter tycke och smak
  • 1 st purjolök
  • 1 st persiljerot
  • 1 st morot
  • 50 g bacontärningar
  • 1 msk rapsolja
  • 8 dl hönsbuljong av tärning
  • 60 g pasta t ex spagetti eller makaroner
  • salt peppar

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Strimla vitkålen fint. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva persiljerot och morot.

2
Fräs baconet i en gryta med olja. Lägg i vitkål, purjolök, persiljerot och morot och fräs ett par minuter. Tillsätt buljong och koka under lock i 20 minuter.

3
Koka pastan och låt den rinna av. Lägg pastan i soppan och smaka av med salt och peppar. Servera med baguette.

Scroll to Top