Vitkålssoppa med kycklingsnittar

Du behöver 2 st gul lök små 3.5 st morötter 600 g vitkål 1 msk rapsolja 1.5 tsk curry 1.25 l grönsaksbuljong av tärning 2.5...

Du behöver

  • 2 st gul lök små
  • 3.5 st morötter
  • 600 g vitkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1.5 tsk curry
  • 1.25 l grönsaksbuljong av tärning
  • 2.5 st lagerblad
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt peppar
  • persilja

Kycklingsnittar:

2 dl vatten
1 dl havregryn
0.5 tsk salt
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 tsk flytande margarin
2 dl grahamsmjöl
vetemjöl ca 7 dl
150 g kycklingkött kokt
200 g färskost
0.5 tsk curry
salt peppar

Pensling:

ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala lök och morötter. Strimla lök, morötter och vitkål fint. Fräs grönsakerna i en kastrull med olja och curry. Tillsätt buljong, lagerblad och gurkmeja och koka i på svag värme, 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid servering: Strö över persilja.

2
Kycklingsnittar: Koka vatten, havregryn och salt till en gröt i 2 minuter. Låt kallna. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl, och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40×40 cm. Skär varje platta i 24 bitar och pensla bitarna med uppvispat ägg.

4
Hacka kycklingen fint och blanda den med färskost, curry, salt och peppar. Fördela fyllningen på 24 rutor. Lägg på resterande rutor och tryck till kanten med en gaffel.

5
Lägg rutorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 20 minuter. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter.

Scroll to Top