Du behöver
- 150 g smör
- 150 g vit choklad
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1 3/4 dl vetemjöl
Maränger:
1 st äggvita
0.75 dl strösocker
lingonpulver
Topping:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1.5 msk lingonpulver
Ugn: 100°/175°
Garnera med:
hallon
mynta
8 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält. Rör i socker, vaniljsocker, ägg och mjöl.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen, 20 minuter. Låt kakan kallna helt.
3
Maränger: Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Spritsa små maränger på en plåt, och sikta över lingonpulver. Grädda på 100° tills marängerna är torra, ca 40 minuter.
4
Topping: Vispa grädde och crème fraiche. Rör i lingonpulver och bred grädden över kakan. Toppa med bär, små maränger och mynta.