Vit kladdkaka med lingongrädde

Du behöver 150 g smör 150 g vit choklad 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 st ägg 1 3/4 dl vetemjöl Maränger: 1 st...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl

Maränger:

1 st äggvita
0.75 dl strösocker
lingonpulver

Topping:

2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1.5 msk lingonpulver

Ugn: 100°/175°

Garnera med:

hallon
mynta

8 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält. Rör i socker, vaniljsocker, ägg och mjöl.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen, 20 minuter. Låt kakan kallna helt.

3
Maränger: Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Spritsa små maränger på en plåt, och sikta över lingonpulver. Grädda på 100° tills marängerna är torra, ca 40 minuter.

4
Topping: Vispa grädde och crème fraiche. Rör i lingonpulver och bred grädden över kakan. Toppa med bär, små maränger och mynta.

Scroll to Top