Vit chokladmoussetårta à la Spisa Ribb

Du behöver Botten: 300 g mandelmassa 3 st ägg 2 msk kakao Fyllning: 3 dl vispgrädde 2 st äggulor 200 g vit choklad 2 st...

Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa
3 st ägg
2 msk kakao

Fyllning:

3 dl vispgrädde
2 st äggulor
200 g vit choklad
2 st passionsfrukt

Garnera med:

lakritsströssel
chokladströssel

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan. Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 15 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Dela passionsfrukterna och pressa fruktköttet genom en sil. Blanda ner saften i chokladsmeten. Häll smeten i formen och frys in i minst 3 timmar.

3
Låt tårtan tina 15 minuter innan servering. Garnera med strössel.

Scroll to Top