Vinterratatouille

Tips! Laga gärna dubbel sats för denna ratatouille kan användas till mycket. Som pastasås, i lasagne eller till en äggröra.

Du behöver

  • 100 g gul lök
  • 100 g aubergine
  • 50 g stjälkselleri
  • 1 st paprika
  • olivolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 st chilipeppar
  • 0.5 tsk korianderfrö

Gör så här

1
Skala löken och skär lök, aubergine, selleri och paprika i bitar och fräs i en stekpanna med olja.

2
Tillsätt krossade tomater, vinäger, socker, pressad vitlök, lagerblad, chilipeppar och korianderfrön, och låt småkoka under lock i minst 30 minuter.

Scroll to Top