Vinglögg

Du behöver 10 små glas 1 st apelsin 75 cl rött vin 0.5 dl russin 4 st kanelstänger 15 st kardemummakärnor 15 st kryddnejlikor 2...

Du behöver

10 små glas

1 st apelsin
75 cl rött vin
0.5 dl russin
4 st kanelstänger
15 st kardemummakärnor
15 st kryddnejlikor
2 cm ingefära färsk, skalad ingefära
3 dl strösocker
1 dl brännvin special eventuellt

Gör så här

1

Skölj apelsinen noga. Blanda vin, russin, kanel, kardemumma, krydd-nejlikor, skivad ingefära, socker och apelsinskivor i en kastrull.

2

Värm försiktigt, utan att det kokar. Ställ kastrullen åt sidan för att dra i ett par timmar, men ta upp apelsinskivorna, så att glöggen inte blir besk.

3

Sila glöggen och värm den på nytt. Spetsa eventuellt med brännvin till önskad styrka.

Scroll to Top