Vinbärsmuffins

Du behöver 2.5 dl strösocker 125 g smör 2 st ägg 1 dl mjölk 5 dl vetemjöl special 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 0.5...

Du behöver

  • 2.5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vinbär röda

Topping:

3 dl florsocker
25 g smör mjukt
50 g philadelphiaost
2 tsk vinbärsgelé

Garnera med:

vinbärsklasar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölken.

2
Blanda i en annan bunke vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner det i smeten. Rör inte för länge, då kan muffinsen bli sega.

3
Vänd ner vinbären. Klicka ut den ganska fasta smeten i muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.

4
Vispa florsocker, smör och philadelphiaost i en skål. Tillsätt gelén och vispa toppingen slät. Bred på toppen av muffinsen och dekorera med vinbärsklasar.

Scroll to Top