Du behöver
- 2.5 dl strösocker
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl special
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl vinbär röda
Topping:
3 dl florsocker
25 g smör mjukt
50 g philadelphiaost
2 tsk vinbärsgelé
Garnera med:
vinbärsklasar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölken.
2
Blanda i en annan bunke vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner det i smeten. Rör inte för länge, då kan muffinsen bli sega.
3
Vänd ner vinbären. Klicka ut den ganska fasta smeten i muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
4
Vispa florsocker, smör och philadelphiaost i en skål. Tillsätt gelén och vispa toppingen slät. Bred på toppen av muffinsen och dekorera med vinbärsklasar.