Viltfärspizza

En annorlunda och matig topping på pizzan är timjankryddad viltfärs, Västerbottensost och äpple.

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
2.5 dl vatten
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

2 st tomater
500 g viltfärs eller nötfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
2 dl bladpersilja hackad
2 msk timjan hackad färsk
1.5 tsk flingsalt
3 dl västerbottensost grovriven
4 msk olivolja
svartpeppar nymald

Ugn: 275°

Gör så här

1
Deg: Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja och arbeta in mjölet till en smidig deg, helst i maskin, 5–10 minuter. Låt jäsa under bakduk, 1–1 1/2 timme.

2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 4 bitar och platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till tunna pizzor.

3
Fyllning: Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen. Blanda färs, äggulor, ströbröd, persilja, timjan och salt. Fördela krossade tomater och ost på pizzorna. Lägg på färs och äppelklyftor. Droppa över olja och dra över några varv med pepparkvarnen. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Scroll to Top