Vegetariska kroppkakor

Du behöver 500 g mandelpotatis eller King Edward 0.5 tsk salt 1.5 dl vetemjöl Fyllning: 0.5 st gul lök 150 g Quornfärs 1 msk rapsolja...

Du behöver

  • 500 g mandelpotatis eller King Edward
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl vetemjöl

Fyllning:

0.5 st gul lök
150 g Quornfärs
1 msk rapsolja
2 krm salt
0.5 tsk paprikapulver rökt
1 krm kryddpeppar
1 krm svartpeppar
1 tsk japansk soja

Kokning:

2 l vatten
0.5 msk salt

Servera med:

lingonsylt
rapsolja kallpressad
sallad

Gör så här

1
Skala och koka och potatisen. Pressa potatisen i en bunke. Låt svalna. Blanda potatis, salt och mjöl till en fast deg.

2
Forma degen till en längd på mjölad arbetsbänk och dela degen i 6 bitar. Forma bitarna till runda bullar.

3
Fyllning: Skala och hacka löken. Stek Quornfärs och lök i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Salta och krydda med rökt paprikapulver, krydd- och svartpeppar och soja.

4
Gör en grop i varje potatisbulle och lägg i en sked fyllning. Vik degen över fyllningen, nyp ihop och rulla till en boll.

5
Kokning: Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda tills de flyter upp och koka i ytterligare 3 minuter. Ta upp med en hålslev. Servera dem med lingonsylt, rapsolja och sallad.

Scroll to Top