Vegetarisk puttanesca

Här är en vegetarisk variant, utan sardeller. Den som inte behöver äta laktosfri kost kan toppa pastan med nyriven parmesanost.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • olivolja till stekning
  • 2 st tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk oregano
  • 1.5 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • pasta t ex spagetti eller linguine

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukten men låt gärna en del av kärnorna vara kvar för att få lite sting i smaken. Hacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olja utan att det tar färg.

2
Tillsätt krossade tomater, honung, fond, oregano, oliver och kapris, och koka på svag värme under lock, ca 35 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men ta kastrullen från värmen någon minut tidigare än vad som anges. Häll av kokvattnet. Vänd ner pastan i såsen och blanda runt.

Scroll to Top