Vegetarisk pizzaslice

Du behöver Pizzadeg: 6.5 dl vetemjöl 25 g jäst 1 2 msk rapsolja eller olivolja 0.5 tsk salt 2.5 dl vatten Topping: 2 dl ajvar...

Du behöver

Pizzadeg:

6.5 dl vetemjöl
25 g jäst 1
2 msk rapsolja eller olivolja
0.5 tsk salt
2.5 dl vatten

Topping:

2 dl ajvar relish mild
1 st fänkål
1 msk olivolja
salt svartpeppar
200 g mozzarella riven
2 st paprikor grillade
1 dl svarta oliver i halvor, kärnfria

Garnera med:

färsk basilika

Ugn: 250°

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Tillsätt vattnet i påfyllningsröret och kör maskinen cirka 2 minuter, så att degen blir smidig. Ta upp de-gen och låt den jäsa övertäckt på mjölat bakbord, ca 1 timme

2
Värm ugnen. Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Dela degen i två delar och kavla ut till två avlånga pizzor på mjölat bakbord. Lägg dem på bakplåtspapper.

3
Fördela ajvar relish över bottnarna, men inte ända ut i kan-ten. Skiva fänkålen tunt och fräs den i en stekpanna med olja, tills den mjuknar något. Salta och peppra. Lägg fänkålen över ajvar relishen.

4
Strö riven mozzarellan på pizzorna. Lägg på breda strimlor av grillad paprika och olivhalvor. Grädda pizzorna på het plåt i ca 10 minuter. Låt kallna och förvara kallt. Skär upp i bitar och garnera ev med färsk basilika.


Kommentar:
Det är också gott att lägg 8 sardellfiléer på pizzan.

Scroll to Top