Lasagne

Du behöver 1 st lök 1 st aubergine 250 g champinjoner 2 tsk flytande margarin 1 st vitlöksklyfta 400 g köttfärs 1 st burk krossade...

Du behöver

  • 1 st lök
  • 1 st aubergine
  • 250 g champinjoner
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g köttfärs
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar

Sås:

300 g riven ost
3 st ägg
salt och peppar
muskotnöt riven
10 st lasagneplattor 10-12 plattor, 200 g
75 g mozzarella riven

Servera med:

sallad ev fullkornsbröd

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skär auberginen i tärningar och skiva champinjonerna. Stek löken i margarin i stekpanna.

2
Tillsätt aubergine och champinjoner och fräs på hög värme tills vätskan kokat in. Lägg i köttfärs och pressad vitlök och bryn köttet.

3
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, salt och peppar och koka i 5 minuter.

4
Sås: Vispa samman riven ost, ägg, salt, peppar och muskotnöt.

5
Lägg ett lager köttfärssås i en smord form. Lägg på lasagneplattor och ostsås. Fortsätt att varva köttfärssås, lasagneplattor och sås tills det är slut.

6
Strö över riven mozzarella och baka i ugn i 25 minuter. Låt gärna lasagnen stå och vila i 5 minuter innan servering. Servera med sallad och ev fullkornsbröd.

Scroll to Top