Du behöver
- 500 g broccoli färsk
- 400 g pasta t ex spagetti
- 5 st vitlöksklyftor
- 0.75 dl olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 2.5 dl pecorino- eller parmesanost riven
- ägg
Servera med:
pecorino- eller parmesanost eller parmesanost
Gör så här
1
Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Spara stjälkarna. Koka broccolibuketterna i saltat vatten, ca 5 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.
2
Koka därefter pastan i broccolins kokvatten. Spara ½ dl av kokvattnet.
3
Medan pastan kokar: Skär broccolistjälkarna i små bitar. Hacka vitlöken. Fräs broccolistjälkarna i en stekpanna med olja. Låt vitlök och chili fräsa med mot slutet.
4
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av osten. Salta. Vänd ner pastan och kokvattnet i pannan. Ta pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga.