Vegetarisk Pastagratäng

Vegetarisk gratäng med tre sorters italiensk ost.

Du behöver

  • penne ca 300 g
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st squash liten
  • matfett
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk basilika
  • 0.5 tsk socker
  • salt peppar
  • 125 g mozzarellaost
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 dl parmesanost nyriven
  • 200 g champinjoner
  • hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.

2
Skala lök och vitlök, och finhacka dem. Ansa och tärna squashen.

3
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.

4
Tillsätt passerade tomater, basilika och socker. Låt såsen koka samman lite. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg ungefär hälften av den nykokta pastan i en smord eldfast form. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och fördela skivorna över såsen. Bryt gorgonzolan i mindre bitar och strö över. Täck med resterande pasta.

6
Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.

7
Ansa under tiden svampen och skär den i mindre bitar. Bryn den gyllene i lite matfett och fördela den över den nygratinerade pastagratängen. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top