Du behöver
- penne ca 300 g
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st squash liten
- matfett
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk basilika
- 0.5 tsk socker
- salt peppar
- 125 g mozzarellaost
- 100 g gorgonzolaost
- 1 dl parmesanost nyriven
- 200 g champinjoner
- hackad persilja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
2
Skala lök och vitlök, och finhacka dem. Ansa och tärna squashen.
3
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.
4
Tillsätt passerade tomater, basilika och socker. Låt såsen koka samman lite. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg ungefär hälften av den nykokta pastan i en smord eldfast form. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och fördela skivorna över såsen. Bryt gorgonzolan i mindre bitar och strö över. Täck med resterande pasta.
6
Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.
7
Ansa under tiden svampen och skär den i mindre bitar. Bryn den gyllene i lite matfett och fördela den över den nygratinerade pastagratängen. Strö över hackad persilja.