Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Sommar i Gudbrandsdalen

5 x övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x 2-rätters middag/buffé
2749,00
SEK
Weekend på skönt strandhotell i Danmark

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
1249,00
SEK
Minisemester under sommaren på skönt strandhotell i Danmark

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x 2-rätters middag/buffé
1799,00
SEK
Sommarsemester på skönt strandhotell i Danmark

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x 2-rätters middag/buffé
2999,00
SEK
Bland bergen i Österrike

7 övernattningar
7 x frukostbuffé
1 x kaffe & kaka
Se hele opholdets indhold her
3049,00
SEK

Veckomeny 20-24 februari

Vi gör livet lite enklare för dig som lagar mat varje dag! Varje måndag morgon får du hela vår populära veckomatsedel samlad. Bara att skriva ut och börja laga!

Kött, vilt & chark
Broccoligratäng med skink- och ostsås
2 portioner
250 g broccoli
Skink- och ostsås:
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
Servera med:
Ugn: 225°
Gör så här
  1. Dela broccolin i långa bitar med stjälken kvar. Snitta, skölj och skiva purjolöken grovt. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Lägg ner purjolöken den sista minuten av koktiden. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor eller två små ugnsfasta formar.
  2. Skink- och ostsås: Tärna skinkan smått. Häll mjölken i en kastrull och vispa ut mjölet i mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 mi-nuter. Tillsätt skinka och ost och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över grönsakerna och gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Servera med kokt potatis.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Gör så här
  1. Salta och peppra fiskfiléerna på köttsidan. Strö dill på hälften av filéerna och lägg ihop dem två och två med köttsidan mot varandra till flundror. Blanda rågmjöl och ströbröd på en tallrik och vänd flundrorna i detta.
  2. Stek flundrorna gyllenbruna på medelvärme i en stekpanna med smör- och rapsolja, ca 3 minuter per sida.
  3. Kaviarsås: Blanda gräddfil, kaviar och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mos: Skala och dela potatis och morötter i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatis och morötter och tillsätt mjölk och matfett. Vispa till ett luftigt mos och smaksätt med salt och vitpeppar. Servera med rucolasallad och citronklyfta.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Gör så här
  1. Skala morötter, palsternacka, gulbetor och potatis och skär i strimlor, eller kör dem i matberedaren med "pommes frites-skivan". Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fördela rotfrukter och purjolök i 2 smorda ugnsfasta portionsformar.
  2. Sås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp. Koka i 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Rör ner osten och låt den smälta. Fördela såsen över rotfrukterna och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Bönsallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bönor, lök, vitlök och persilja i en skål.
  4. Dressing: Vispa samman olja, vinäger, honung, salt och peppar. Blanda dressingen med bönorna och servera till gratängen.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Gör så här
  1. Soppa: Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar, och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
  2. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och buljongtärning. Koka upp och mixa soppan slät. Späd med ev mer mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Makrillklämma: Blanda ost, rensad makrill, aprikosmarmelad och dill i en skål. Bred blandningen på tunnbröden. Strö över rucolasallad och rulla ihop till klämmor. Dela dem på mitten. Garnera soppan med timjan.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Gör så här
  1. Skär filéerna i 2–3 cm stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, chili explosion, salt och peppar i en skål.
  2. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och vänd dem i panko eller ströbröd, och lägg på ett smörpapper.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om på medelvärme i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  4. Currysås: Blanda crème fraiche, majonnäs, curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen och servera med currysås, sallad och kokt jasminris.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Annons

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog