Västerbottenostpaj

En klassiker på kräftskivan. Pynta med crème fraiche och kräftstjärtar.

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

150 g västerbottensost riven
3 st ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Garnera med:

crème fraîche
kräftstjärtar
dill
kräfta en hel

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Lägg i osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.

3
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills fyllningen stelnat. Garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill. Och kanske en hel kräfta. Kan serveras ljummen eller kall.

Scroll to Top