Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- morötter ca 400 g späda
- 150 g sockerärter
- 10 st rädisor
- 2 st hårdkokta ägg
Dillpesto:
2 dl dill
0.5 dl cashewnötter osaltade
1 st vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
salt peppar
Gör så här
1
Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och ånga den torr.
2
Skrapa eller skala morötterna och dela dem på längden. Koka dem knappt mjuka. Ansa sockerärterna och koka dem, 1 minut. Spola dem i kallt vatten. Ansa och dela stora rädisor och koka dem, 2 minuter.
3
Dela stora potatisar. Blanda potatis, morötter, sockerärter och rädisor i en skål. Riv äggen grovt och strö över.
4
Dillpesto: Mixa dill, nötter och pressad vitlök. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt. Klicka peston över salladen.