Vaniljhjärtan

Du behöver 18 st hjärtformar 200 g smör 4.5 dl vetemjöl 0.5 dl potatismjöl 1 dl strösocker 1 st äggula Vaniljkräm: 2.5 dl mjölk 1...

Du behöver

  • 18 st hjärtformar
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 st äggula

Vaniljkräm:

2.5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 st ägg
0.33 dl strösocker
1.25 msk potatismjöl
10 g smör
2 msk vaniljsocker

Garnera med:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, vetemjöl, potatismjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen, 30 minuter.

2
Vaniljkräm: Blanda mjölk, grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Obs! Krämen ska inte koka, då skär den sig. Vispa i smör och låt svalna. Smaksätt med vaniljsocker.

3
Pensla formarna med smält smör. Kavla ut drygt hälften av degen och klä formarna. Klicka i vaniljkräm, ca 1 tesked i varje.

4
Kavla ut resten av degen och täck formarna med lock. Kläm till runt kanterna. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen, 12–15 minuter. Låt svalna innan kakorna stjälps upp. Sikta över florsocker vid servering.

Scroll to Top