Du behöver
- 18 st hjärtformar
- 200 g smör
- 4.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 1 dl strösocker
- 1 st äggula
Vaniljkräm:
2.5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 st ägg
0.33 dl strösocker
1.25 msk potatismjöl
10 g smör
2 msk vaniljsocker
Garnera med:
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka ihop smör, vetemjöl, potatismjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen, 30 minuter.
2
Vaniljkräm: Blanda mjölk, grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Obs! Krämen ska inte koka, då skär den sig. Vispa i smör och låt svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
3
Pensla formarna med smält smör. Kavla ut drygt hälften av degen och klä formarna. Klicka i vaniljkräm, ca 1 tesked i varje.
4
Kavla ut resten av degen och täck formarna med lock. Kläm till runt kanterna. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen, 12–15 minuter. Låt svalna innan kakorna stjälps upp. Sikta över florsocker vid servering.