Du behöver
- 1.5 dl vispgrädde
- 5.5 dl strösocker
- 150 g smör
- 20 g glykossirap
- 150 g vit choklad
- 2 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
25 g mörk choklad
pistaschmandel
Gör så här
1
Värm grädde och socker i en kastrull, tills sockret lösts upp. Tillsätt smör och glykossirap och koka på medelvärme tills massan har en temperatur på 120°, ca 15 minuter.
2
Ta kastrullen från plattan och rör i hackad choklad och vaniljpulver, och rör tills chokladen smält.
3
Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 25×18 cm. Låt stelna i 4 timmar. Skär i rutor.
4
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Lägg en klick choklad på varje ruta och lägg på en pistaschmandel.