Vaniljfudge

Till det här receptet behöver du en sockertermometer.

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5.5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 20 g glykossirap
  • 150 g vit choklad
  • 2 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

25 g mörk choklad
pistaschmandel

Gör så här

1
Värm grädde och socker i en kastrull, tills sockret lösts upp. Tillsätt smör och glykossirap och koka på medelvärme tills massan har en temperatur på 120°, ca 15 minuter.

2
Ta kastrullen från plattan och rör i hackad choklad och vaniljpulver, och rör tills chokladen smält.

3
Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 25×18 cm. Låt stelna i 4 timmar. Skär i rutor.

4
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Lägg en klick choklad på varje ruta och lägg på en pistaschmandel.

Scroll to Top