Valnötspasta från Toscana

Krämig och snabblagad pasta med mild nötsmak.

Du behöver

  • 50 g pinjenötter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde alt mjölk
  • 150 g valnötter
  • 2 msk ströbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 400 g pasta gärna linguine

Servera med:

hackad persilja
valnötter grovhackade
pecorinoost

Gör så här

1
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Koka upp grädden. Mixa pinjenötter, valnötter, varm grädde, ströbröd, hackad vitlök och olja. Salta och peppra.

2
Koka pastan i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Spara ca 1/2 dl av kokvattnet.

3
Tillsätt kokvatten och pasta till valnötssåsen. Vänd runt noga, så att all pasta täcks av sås. Om såsen blir för tjock, späd med ytterligare lite kokvatten. Strö över persilja och lite extra nötter. Servera med riven pecorinoost.

Scroll to Top