Du behöver
- 100 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 100 g valnötter
Topping:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl valnötter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Krossa valnötterna grovt och rör ner i smeten. Fyll muffinsformar till drygt hälften med smeten.
2
Topping: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Blanda i grovt krossade valnötter.
3
Fördela smuldegen i muffinsformarna. Det ska vara rikligt med smuldeg. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.