Valnötsmuffins

Du behöver 100 g smör 1.5 dl strösocker 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 dl mjölk 100 g...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 100 g valnötter

Topping:

75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl valnötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i ­smeten tillsammans med mjölken. Krossa valnötterna grovt och rör ner i smeten. Fyll muffinsformar till drygt hälften med smeten.

2
Topping: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Blanda i grovt krossade valnötter.

3
Fördela smuldegen i muffinsformarna. Det ska vara rikligt med smuldeg. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top