Vallmofröpanerad lax

Du behöver vallmofrö 2 bitar laxfilé à 120 g salt peppar 2.5 st tomater 0.5 st sallad ca 40 g 2 st salladslökar vitvinsvinäger Servera...

Du behöver

  • vallmofrö
  • 2 bitar laxfilé à 120 g
  • salt peppar
  • 2.5 st tomater
  • 0.5 st sallad ca 40 g
  • 2 st salladslökar
  • vitvinsvinäger

Servera med:

bröd

Ugn: 200°

Gör så här

1
Strö vallmofrön över laxen och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen, 8–10 minuter.

2
Skär tomaterna i bitar. Skölj och slunga salladen torr. Skölj och skiva salladslöken. Fördela sallad, tomater och salladslök på två tallrikar och lägg på laxen. Droppa över vinäger och servera med bröd.

Scroll to Top