Våffelbakelse

Du behöver 50 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 msk strösocker 1 st äggula 2.5 dl mjölk 1 st...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st äggvita

Servera med:

hallonsylt
grädde
hallon och blåbär

Ugn: 225°

ca 5 våfflor

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa ihop äggula, mjölk och smält smör i en skål och rör ner i mjölblandningen.

2
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten. Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflor. Lägg ihop till bakelser med grädde, sylt och bär.

Scroll to Top