Ugnsstekt kycklingfilé med örtsås

Du behöver 4 st kycklingbröstfilé ca 600 g salt peppar 2 msk smör Örtsås: 2 dl crème fraîche 2 msk kycklingfond 2 msk körvel färsk...

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfilé ca 600 g
  • salt peppar
  • 2 msk smör

Örtsås:

2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 msk körvel färsk
2 msk färsk basilika
salt peppar
4 msk matlagningsgrädde

Garnera med:

körvel

Servera med:

grön sparris
färskpotatis med dill

Ugn: 175°

Gör så här

1
Salta och peppra på kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över smält smör. Tillaga mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna och sedan kallna i kylen. Så här långt kan du förbereda.

2
Örtsås: Mixa crème fraiche, fond, körvel och basilika till en slät ljusgrön sås. Salta och peppra. Så långt kan du förbereda.

3
Vid servering: Skär upp kycklingen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Häll lite av såsen över filéerna. Servera resten av såsen bredvid. Garnera med körvel och servera med kokt grön sparris och kokt färskpotatis med dill.

Scroll to Top