Ugnsbakad sojafärsfylld aubergine

Du behöver aubergine ca 300 g 2 msk rapsolja 2 tsk flingsalt 2 dl gratängost riven Fyllning: aubergine inkråm 1 st gul lök 2 st...

Du behöver

  • aubergine ca 300 g
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 dl gratängost riven

Fyllning:

aubergine inkråm
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
300 g sojafärs tinad
1 st burk krossade tomater 400 g
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver rökt
1 msk japansk soja
salt peppar

Garnera med:

persilja

Servera med:

sallad gärna hjärtsallad
tomater
bröd ev och yoghurt

Ugn: 200° /grill 225°

Gör så här

1
Skölj och torka av auberginerna. Dela dem på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla snittytan med olja och strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter.

2
Fyllning: Gröp ur lite av inkråmet på auberginerna och hacka det grovt. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stek-panna med olja, tills löken är mjuk. Tillsätt sojafärsen och låt den fräsa med, 3 minuter. Tillsätt auberginehacket, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och soja och låt det koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

3
Fördela röran i auberginehalvorna och strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen på grill 225°, ca 10 minuter. Garnera med persilja. Servera sallad, tomater och ev yoghurt och bröd.

Scroll to Top