Ugnsbakad lax med broccoli- och potatismos

Du behöver 2 bitar laxfilé à 150 g salt peppar Citronolja: 1 msk rapsolja 0.5 st citron rivet skal och saft Broccoli- och potatismos: potatis...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé à 150 g
  • salt peppar

Citronolja:

1 msk rapsolja
0.5 st citron rivet skal och saft

Broccoli- och potatismos:

potatis ca 300 g mjöliga
125 g broccoli
0.5 dl mjölk
1 msk smör
salt peppar

Servera med:

cocktailtomater
hjärtsallad
citronklyftor

Garnera med:

citronskal zestat

Ugn: 200°

Gör så här

1
Salta och peppra laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2
Citronolja: Blanda olja och rivet citronskal och pensla laxen med oljan. Tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Broccoli- och potatismos: Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare och skär stjälken i skivor. Koka potatis och broccoli i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera med tomater, sallad och citronklyfta och strö zestat citronskal på fisken.

Scroll to Top