Ugnsbakad brysselkål med ädelost

Du behöver 500 g brysselkål färsk 1 msk smör eller margarin 1.5 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 140 g ädelost 1 krm...

Du behöver

  • 500 g brysselkål färsk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 140 g ädelost
  • 1 krm muskotnöt malen
  • salt och peppar
  • 1 dl valnötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av väl och lägg kålen i en smord ugnsfast form.

2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. Koka under omrörning, 5 minuter.

3
Smula ner osten och smaka av med muskotnöt, salt och peppar. Häll såsen över kålen och strö över valnötter. Gratinera i 15 minuter.

Scroll to Top