Tunnbrödsrullar med potatisstomp och renskav

Perfekt och snabblagad maträtt efter en dag i skidbacken eller vinterpromenaden. Ibland finns utomhusgrillar på fritidsområdena, då passar rullarna perfekt att ta med som picknickmat och värma sakta, invirade i aluminiumfolie för ugn och grill.

Du behöver

  • 450 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
  • 4 msk smör
  • 2 dl västerbottensost grovriven
  • flingsalt nymald peppar
  • smör till stekning
  • 1 st renskav 240 g
  • 5 st enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 2 dl äpple fintärnat
  • 4 st tunnbröd mjuka och rektangulära

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av.

2
Mosa potatisen grovt tillsammans med 4 msk smör. Blanda i ost, salt och peppar. Håll potatisen varm om rullarna ska ätas omedelbart.

3
Stek renskaven i en stekpanna med smör. Dela den efterhand med en gaffel. Tillsätt stötta enbär och timjan. Efterstek några minuter. Salta och peppra.

4
Fördela potatis, renskav, purjolök och äpple på bröden. Rulla ihop och vira in i smörgåspapper eller folie.

Scroll to Top