Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Bakverk med len chokladtryffel och somrig topping av bär.

Du behöver

  • smör till formarna
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1.5 msk ljus sirap

Fyllning:

1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
150 g mörk choklad
1 st äggula
blåbär

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium med smör.

2
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i bitar och sirap, och mixa snabbt ihop till en deg.

3
Forma degen till en rulle och skär den i ca 20 bitar. Tryck ut degbitarna i formarna och ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter. Om kakorna gräddats i bakelseformar, stjälp upp dem genast. Används engångsformar behöver kakorna inte stjälpas upp. Låt kallna.

4
Fyllning: Koka upp grädde och mjölk och tillsätt hackad choklad. Låt chokladen smälta under omrörning. Kyl chokladmassan. Vispa massan porös. Tillsätt äggulan. Fyll formarna med chokladtryffel, och tryck försiktigt ner blåbär. Förvara kakorna i kylen.

Scroll to Top