Trekanter

Lyxiga kondiskakor som kräver lite pyssel, men som ändå inte är svåra att lyckas med.

Du behöver

Botten:

125 g smör eller margarin
0.75 dl strösocker
0.5 st ägg
0.5 krm hjorthornssalt
3.33 dl vetemjöl

Mandelfyllning:

200 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
3 st ägg

Smörkräm:

150 g smör eller margarin
2 st äggulor
1 dl florsocker

Marsipan:

300 g mandelmassa
äggvita
2 dl florsocker
1/2-1 tsk hushållsfärg gul

Garnera med:

300 g mörk choklad
olja ca 1 msk

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop rumsvarmt smör, socker, ägg, hjorthornsalt och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en form, som är 35×32 cm, med bakplåtspapper i botten.

2
Mandelfyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Vispa i äggen ett i taget och bred smeten över bottnen. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.

3
Smörkräm: Vispa ihop rumsvarmt smör, äggulor och florsocker, och bred över kakan när kakan kallnat.

4
Marsipan: Arbeta ihop mandelmassa, lite äggvita, florsocker och hushållsfärg. Tillsätt mer äggvita om marsipanen är för hård. Kavla ut en platta som är lika stor som kakan och lägg plattan över kakan. Tryck till lätt.

5
Dela kakan i sex längder och skär i rutor som delas i trekanter. Doppa kanterna i smält choklad blandat med olja. Låt rinna av på galler och stelna.

Scroll to Top