Trattkantarellsoppa med blåmögelost

Du behöver 1 l trattkantareller förvällda 1 st schalottenlök 2 msk smör 0.5 dl vetemjöl 1 l kycklingbuljong av fond 1 msk tomatpuré 2 msk...

Du behöver

  • 1 l trattkantareller förvällda
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 l kycklingbuljong av fond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk blåmögelost
  • 2 msk portvin rött
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt peppar

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör tills det mesta av vattnet kokat in.

2
Tillsätt mjölet och rör om under tiden som buljongen tillsätts. Koka upp och tillsätt tomatpuré, blåmögelost, portvin och grädde. Låt soppan sjuda 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera soppan med svampfoccacia.

Scroll to Top