Du behöver
- 6 st päron
- 2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 st citron pressad saft
Toscasmet:
75 g smör
1.25 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 g mandelspån
1.5 dl valnötter
1 tsk kanel
Servera till:
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och dela päronen och gröp ur kärnhuset med en tesked.
2
Koka upp socker, vatten och citronsaft. Lägg i päronen och sjud tills päronen är mjuka. Låt svalna. Ta upp och låt dem rinna av. Lägg päronen i en ugnsform.
3
Toscasmet: Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, mandelspån och krossade valnötter i en kastrull, och värm under omrörning tills det blir en tjock smet. Smaka av med kanel. Skeda smeten över päronen. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter. Servera med lingonglass.