Toscaformar

Du behöver 200 g smör 1.25 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl Toscasmet: 125 g mandel pekannötter och valnötter blandat 100 g smör 4 msk vispgrädde...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1.25 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl

Toscasmet:

125 g mandel pekannötter och valnötter blandat
100 g smör
4 msk vispgrädde
1.25 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda kallt smör, socker och mjöl till en deg. Forma degen till en rulle och skär den i 35 bitar. Lägg bitarna i små pappersformar och grädda i 10 minuter.

2
Toscasmet: Skålla och skala mandeln. Hacka nötterna grovt. Blanda smör, grädde, socker, sirap och mjöl i en kastrull och värm under omrörning. Lägg i mandlar och nötter och värm tills det blir en tjock smet. Fördela smeten i formarna och grädda i 10 minuter till.

Scroll to Top