Tortellini med morotspesto

Färsk fylld pasta går ursnabbt att laga. Och med kokta morötter och en mixerstav gör du enkelt en annorlunda och matig pesto till.

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini
  • olivolja
  • svartpeppar nymald
  • parmesanost

Morotspesto:

200 g morötter kokta, kalla
50 g valnötter
1 st vitlöksklyfta
1.5 dl parmesanost finriven
1 msk pressad citronsaft
1.25 dl olivolja
flingsalt
nymald peppar

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Morotspesto: Mixa morötter, valnötter, vitlök, parmesanost, citronsaft och olja. Salta och peppra. Låt gärna smakerna mogna en stund före servering.

2
Koka pastan i saltat vatten. Låt rinna av. Blanda pastan med olja så den inte klibbar ihop.

3
Lägg upp pastan på ett fat. Peppra. Klicka på morotspesto och avsluta med riven parmesanost.

Scroll to Top