Tortellini med ärtpesto

Färsk fylld pasta går ursnabbt att laga. Med frysta ärter och en mixerstav gör du snabbt och enkelt en nyttig och matig pesto. Den friska myntan och sältan från pecorinoosten bryter fint mot ärternas naturligt söta smak.

Du behöver

  • 250 g ärter frysta
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl pecorinoost riven
  • 3 msk mynta färsk hackad
  • 0.75 dl olivolja
  • flingsalt nymald peppar
  • 500 g färsk tortellini

Servera med:

olivolja
pinjenötter rostade
pecorinoost

Garnera med:

mynta

Gör så här

1
Koka ärterna ett par minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Spara ett par matskedar kokvattnet.

2
Mixa ärter, pinjenötter, hackad vitlök, pecorinoost, mynta och olja. Späd ev med kokvattnet. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan på svag värme och låt den rinna av.

4
Ringla över lite olja och toppa med ärtpesto, pinjenötter. Strö över riven pecorinoost. Garnera med mynta.

Scroll to Top