Du behöver
- 140 g bacon
- 150 g champinjoner
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk smör eller margarin
- 4 bitar torskrygg á 150 g, fryst och tinad
- salt och peppar
- 1 st citron pressad saft
- 2 msk riven pepparrot
- dill
Smörsås:
2 st schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
150 g smör
salt och peppar
Servera med:
potatis kokt
sockerärter
Ugn: 175°
Gör så här
1
Strimla baconet och stek det i en stekpanna sitt eget fett. Ta upp baconet. Ansa och skiva svampen. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök i stekpannan med smör.
2
Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över baconet och svampfräset. Pressa över citronsaften och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
3
Smörsås: Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vin och koka ihop i 10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa ner smöret i klickar utan att såsen kokar. Smaka av med salt och peppar. Strö pepparrot och dill över fisken och servera med sås, kokt potatis och sockerärter.