Torskrygg med smörsås

Du behöver 140 g bacon 150 g champinjoner 2 st schalottenlökar 1 msk smör eller margarin 4 bitar torskrygg á 150 g, fryst och tinad...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 bitar torskrygg á 150 g, fryst och tinad
  • salt och peppar
  • 1 st citron pressad saft
  • 2 msk riven pepparrot
  • dill

Smörsås:

2 st schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
150 g smör
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
sockerärter

Ugn: 175°

Gör så här

1
Strimla baconet och stek det i en stekpanna sitt eget fett. Ta upp baconet. Ansa och skiva svampen. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök i stekpannan med smör.

2
Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över baconet och svampfräset. Pressa över citronsaften och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.

3
Smörsås: Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vin och koka ihop i 10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa ner smöret i klickar utan att såsen kokar. Smaka av med salt och peppar. Strö pepparrot och dill över fisken och servera med sås, kokt potatis och sockerärter.

Scroll to Top