Torsk med curry och melon

Du behöver 1 st salladslök 1 tsk curry 1 msk olja valfri sort 1 dl kokosmjölk light eller valfri fetthalt 1 dl buljong valfri sort...

Du behöver

  • 1 st salladslök
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olja valfri sort
  • 1 dl kokosmjölk light eller valfri fetthalt
  • 1 dl buljong valfri sort
  • 2 tsk majsstärkelse Maizena
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt peppar
  • 300 g torskfilé

Garnera med:

koriander
cashewnötter

Servera med:

150 g vattenmelon
ris
sockerärter

Gör så här

1
Skiva salladslöken. Fräs salladslök och curry i en stekpanna med olja. Tillsätt kokosmjölk och buljong. Koka i 2–3 minuter.

2
Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och rör ner i buljongen. Koka upp och smaka av med limesaft, socker, salt och peppar.

3
Skär fisken i stora tärningar. Lägg ner i såsen och låt sjuda i 4–5 minuter. Garnera med koriander och cashewnötter.

4
Tärna melonen och servera till fisken tillsammans med kokt ris och kokta sockerärter.

Scroll to Top