Torsk med bacon

Du behöver 600 g torskfilé eller torskrygg salt peppar smör +1 msk 1 st paket bacon 140 g 200 g champinjoner 1 st rödlök 1...

Du behöver

  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • salt peppar
  • smör +1 msk
  • 1 st paket bacon 140 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 dl dill

Servera med:

potatispuré
ärter
citron

Ugn: 250°

Gör så här

1
Krydda torsken med salt och peppar och stek den i en stekpanna med 2 msk smör, ca 3 minuter per sida.

2
Skär baconet i bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek bacon, svamp och lök i en stekpanna med 1 msk smör.

3
Rör i vinäger och dill och krydda med salt och peppar. Lägg upp torsken och servera med champinjonfräs, potatispuré, kokta ärter och citron.

Scroll to Top