Tonfiskpizza med chili

Tonfisk på burk är praktiskt att ha på lut i sommarköket. God i sallad, som fyllning i matiga mackor eller som här på pizzan.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg en sats

Fyllning:

2 st burkar hela tomater à 400 g
2 st burkar tonfisk i olja à 185 g
2 st mozzarellaostar
4 krm chiliflakes
4 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja hackad
24 st svarta oliver
flingsalt
4 msk olivolja

Ugn: 275°

4 pizzor

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt receptet. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

2
Fyllning: Låt tomaterna rinna av noga genom en sil eller durkslag och krossa dem med handen. Låt tonfisken rinna av. Skiva mozzarellan.

3
Fördela tomater, tonfisk, mozzarella, chiliflakes, hackad vitlök, persilja och oliver över pizzorna. Salta och droppa över olivolja. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.

Scroll to Top