Du behöver
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 400 g vitkål
- 150 g köttfärs
- 1 msk flytande margarin
- 5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 400 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk basilika torkad
- salt peppar
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna morötterna. Strimla vitkålen fint.
2
Bryn färsen i en gryta med flytande margarin. Tillsätt purjolök, morötter och vitkål och fräs ett par minuter.
3
Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och basilika och koka soppan, ca 15 minuter. Salta och peppra. Servera med bröd.
Du kan ersätta morötterna eller lite av vitkålen med selleri.