Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st salladslökar
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika hackad
- salt peppar, socker
Toast:
baguette
2 dl cheddarost riven
Garnera med:
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöken. Skiva salladslöken. Dela tomaterna. Fräs löksorterna i en gryta med olivolja tills löken blir blank. Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka under lock på svag värme, ca 15 minuter.
2
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med basilika, salt, peppar och socker.
3
Toast: Dela baguetten i bitar och på längden. Strö osten över snittytorna och gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter.