Tomatsoppa med cheddartoast

Du behöver 1 st vitlöksklyfta 3 st salladslökar 250 g cocktailtomater 1 msk olivolja 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 msk tomatpuré 1 tsk...

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st salladslökar
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika hackad
  • salt peppar, socker

Toast:

baguette
2 dl cheddarost riven

Garnera med:

basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Skiva salladslöken. Dela tomaterna. Fräs löksorterna i en gryta med olivolja tills löken blir blank. Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka under lock på svag värme, ca 15 minuter.

2
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med basilika, salt, peppar och socker.

3
Toast: Dela baguetten i bitar och på längden. Strö osten över snittytorna och gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter.

Scroll to Top