Tomatpaj med fetaost

Du behöver Pajdeg: 1 dl valnötskärnor 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk crème fraîche Fyllning: 3 dl riven ost 2 dl pastasås med...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl valnötskärnor
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk crème fraîche

Fyllning:

3 dl riven ost
2 dl pastasås med tomat
2 dl crème fraîche
2 msk basilika hackad
salt och peppar
3 st ägg
150 g fetaost

Garnera med:

250 g röda cocktailtomater
250 g cocktailtomater gula
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad, kör tills det bildas en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det blir en degboll.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga botten på pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

4
4. Vispa samman pastasås med ägg, crème fraiche, basilika, salt och peppar. Strö hälften av osten i pajskalet. Häll äggstanningen i formen. Bryt fetaosten i bitar och fördela i formen. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

5
Garnera med halverade tomater och basilikatoppar.


Kommentar:
Servera tomatpajen med skivad prosciutto, rökt skinka eller tunnskivad kassler om du inte vill ha den helvegetarisk!

Scroll to Top