Tomatiserad toskansk brödsallad

Du behöver Till blötläggning: 400 g tomater polpa 1 dl vatten 1 msk rödvinsvinäger 500 g lantbröd dagsgammalt Sallad: 1 st rödlök 0.5 msk rödvinsvinäger...

Du behöver

Till blötläggning:

400 g tomater polpa
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
500 g lantbröd dagsgammalt

Sallad:

1 st rödlök
0.5 msk rödvinsvinäger
0.5 msk vatten
1 st gurka liten
2 st stjälkar selleri
6 st plommontomater
100 g oliver
1 kruka basilika
2 msk gräslök finhackad
2 msk jungfruolja extra
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1
Blanda finkrossade tomater och vatten. Tillsätt vinäger. Rosta två skivor av brödet i ugnen så att det blir knaprigt. Smula resten av det kantskurna brödet och lägg det i blöt i tomatröran i ca 10 minuter. Ta upp brödet och krama ur vattnet. (Det ska vara nästan torrt.) Lägg brödsmulorna i en bunke.

2
Skär rödlöken i tunna skivor och låt dra i vinäger och vatten i ca 10 minuter. Dela gurkan i fyra delar på längden och skär bort fröhuset. Hacka gurkan i centimeterstora bitar. Skiva sellerin tunt. Kärna ur tomaterna och skär dem i mindre bitar. Blanda grönsaker och oliver med brödsmulorna. Tillsätt basilika och gräslök. Häll i olja och blanda väl. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.

3
Ta ut brödsalladen från kylskåpet. Bryt de rostade brödskivorna i små-bitar och blanda i. Salta och peppra. Dekorerna med basilika och eventuellt gräslöksblommor.

Scroll to Top