Tomat- och ostbullar

Tomat- och ostbullarna mättar gott till kvällsteet och som mellanmålsbulle med skinka och paprika.

Du behöver

  • 1.5 dl fibrex
  • vetemjöl special ca 7 1/2 dl
  • 50 g jäst
  • 25 g smör mjukt
  • 2 msk brödsirap
  • 0.75 tsk salt
  • 1.5 dl pizzaost riven
  • 1 st röd spansk peppar urkärnad och hackad
  • 4 dl krossade tomater 37

Pensling och dekoration:

1 st ägg uppvispat
pizzaost riven

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg Fibrex, nästan all vetemjöl special, jäst, mjukt smör, sirap, salt, ost och spansk peppar i köksmaskinen med degkrokar monterade.

2
Kör maskinen och tillsätt de krossade tomaterna som först har värmts upp till 37º. Arbeta degen smidig, ca 5 minuter. Täck över med bakduk och låt degen jäsa 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle. Dela den i ca åtta delar. Rulla delarna till bullar som till sist rullas avlånga. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite ost. Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.

Scroll to Top