Toast chèvre med kirskål och jordgubbar

Här har jag valt att gratinera toasten på ett mörkt rågbröd, men ett grovt formbröd är också gott.

Du behöver

  • 4 skiva getost
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • 50 g valnötter
  • 2 msk flytande honung

Sallad:

5 dl jordgubbar
2 st stjälkselleri stjälkar
kirskål ca 5 dl
babyspenat eller andra späda blad
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg en getostskiva på varje brödskiva och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg nötterna bredvid. Gratinera i övre delen av ugnen tills brödet är rostat och osten börjar smälta. Akta så att nötterna inte bränns.

2
Ringla honung över den varma osten och dela varje brödskiva i två eller fyra bitar.

3
Sallad: Dela jordgubbarna. Strimla sellerin. Skölj och slunga kirskålen och spenaten torr. Riv kirskålen i bitar. Blanda kirskål och spenat på fyra tallrikar. Fördela jordgubbar och selleri ovanpå. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra. Toppa med brödskivorna och delade nötter.

Scroll to Top