Tiramisùtårta med mandel och amaretto

Du behöver 50 g mandelspån 4 st äggulor 4 msk strösocker 1 st vaniljstång 250 g mascarpone 1 st citron rivet skal 2 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 50 g mandelspån
  • 4 st äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 250 g mascarpone
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl espressokaffe kallt
  • 4 msk amaretto likör
  • savoiardikex ca 18

Garnera med:

fikon färska
björnbär
blåbär
choklad strimlad mörk
silverkulor

8 bitar

Gör så här

1
Rosta mandelspånen i en torr och het panna. Låt kallna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vänd ner mascarpone och citronskal.

2
Vispa grädden i en annan skål. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en tredje skål.

3
Vänd med luftiga tag ihop ostsmet, mandelspån, grädde och sist äggvitor.

4
Blanda kaffe och likör på en djup tallrik.

5
Doppa hälften av kexen i likörblandningen. Lägg dem i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter. Bred på hälften av smeten. Lägg på ytterligare ett lager likördoppade kex. Avsluta med resten av smeten.

6
Täck över och frys minst 4 timmar. Ta fram tårtan i rumstemperatur ca 20 minuter före servering. Garnera med fikonklyftor, bär, choklad och silverkulor.

Scroll to Top